Έκτακτη συνεδρίαση για το Airbnb στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα της στέγασης στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε για τις 4 Μαρτίου στις 18:00 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής. 

Ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης “Η Πόλη Ανάποδα Δύναμη Ανατροπής”, Αντώνης Γαζάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, τον κ. Τσαβλή στο γραφείο του στο δημαρχείο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την εκστρατεία συλλογής υπογραφών πολιτών την οποία ξεκίνησε η παράταξη με σκοπό να αναδείξει την έλλειψη διαθέσιμων διαμερισμάτων προς ενοικίαση, καθώς και την αύξηση των ενοικίων. 

Μάλιστα η παράταξη θεωρεί πως το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην “έκρηξη” των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων διαμερισμάτων μέσω διαδικτύου. 

Έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 800 υπογραφές πολιτών, ο κ. Γαζάκης ζήτησε από τον κ. Τσαβλή να οργανώσει σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο κατά την οποία ο δήμος να λάβει και αποφάσεις. 

Από την πλευρά του ο κ. Τσαβλής ενημέρωσε τον κ. Γαζάκη ότι λόγω της εκστρατείας και με βάση τα στοιχεία που έχει λάβει και ο δήμος, κρίθηκε σκόπιμη η διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης στις 18:00 της 4ης Μαρτίου, όπου θα μιλήσουν εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων. Πιθανές αποφάσεις επί του θέματος, ο δήμος δεν μπορεί να λάβει στην ειδική συνεδρίαση, διαμήνυσε ο κ. Τσαβλής, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων σε επόμενη τακτική συνεδρίαση. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στην ειδική συνεδρίαση έχουν, ήδη, προσκληθεί εκπρόσωποι των κτηματομεσιτών, των ιδιοκτητών και ενοικιαστών ακινήτων, των επιμελητηρίων, των συμβολαιογράφων. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσαβλής συνεχάρη τον κ. Γαζάκη για την πρωτοβουλία της παράταξής του. 

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των κ.κ. Γαζάκη και Τσαβλή: 

Πηγή makthes.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top