«Από μικρός επειδή ήμουν ψηλός πάντα μου άρεσαν οι πίσω θέσεις» απαντά στο makthes.gr στο ερώτημα σε ποια θέση θα καθίσει χαριτολογώντας ο μέχρι χθες πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος διαγράφηκε από την δημοτική ομάδα «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και ως ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος δεν μπορεί βάσει νόμου να συμμετέχει στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσαβλής αποπέμφθηκε από την ομάδα του εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής του σε υπόθεση εμβολιασμών εκτός λίστας, υπόθεση για την οποία έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας.

Η επόμενη ημέρα, βρίσκει τον κ. Τσαβλή στα έδρανα της αντιπολίτευσης ως ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο. «Θα υπερψηφίζω τα θέματα που θεωρώ ότι κάνουν καλό στη λειτουργία και την εικόνα της πόλης, και θα καταψηφίζω όσα θεωρώ ασαφή, ελλιπή και αστοιχείωτα» δηλώνει στο makthes.gr. Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει και χθες κατά την διάρκεια της τηλεσυνάντησής του με τους περισσότερους επικεφαλής των παρατάξεων, τους οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο δήμο αλλά και την υπόθεση των εμβολιασμών που διερευνούν οι δικαστικές αρχές.

«Ομολογώ ότι η αντιπολίτευση εξέφρασε πολύ θετικές απόψεις για μένα και την περίοδο που ήμουν στην θέση του προέδρου του Συμβουλίου» εξηγεί. Και συμπληρώνει: «Περιμένω το πόρισμα της Εισαγγελίας που θα δικαιώσει τόσο εμένα όσο και τους άλλους υγειονομικούς που επιβλέπαμε την διαδικασία των εμβολιασμών την μέρα εκείνη» λέει ο κ. Τσαβλής.


Μάλιστα, αναφέρει ότι μόλις δικαιωθεί θα ζητήσει την δημόσια συγνώμη τόσο του Κωνσταντίνου Ζέρβα όσο και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του που «βιάστηκαν να με αποπέμψουν» όπως λέει χαρακτηριστικά. «Ενήργησα ως υγειονομικός και όχι ως πολιτικός» επιμένει, απαντώντας σε όλα όσα του καταλογίζουν.

Στην ερώτηση εάν σκοπεύει να προσχωρήσει σε άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης, τονίζει ότι δεν μπορεί να προσχωρήσει σε άλλη παράταξη ως ανεξάρτητος παρά μόνο να επιστρέψει στην παράταξή του εάν ψηφίσουν υπέρ της προσχώρησης τα 2/3 της παράταξης, όσοι δηλαδή χρειάστηκαν για να τους διαγράψουν. Κάτι τέτοιο πάντως τη δεδομένη στιγμή μοιάζει αδύνατο…

Ο κ. Τσαβλής πάντως σήμερα Δευτέρα παραχώρησε πλήθος συνεντεύξεων εξηγώντας όλα όσα έγιναν και τον έθεσαν εκτός προεδρείου, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

https://www.makthes.gr/i-epomeni-mera-toy-drosoy-tsavli-sta-edrana-toy-dimotikoy-symvoylioy-thessalonikis-363150