Home

Τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας/3/2021 (VIDEO)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τον τελευταίο μήνα έχω γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα ΜΜΕ, τοπικής και εθνικής εμβέλειας λόγω της παρουσίας μου ως εργαζόμενου ιατρού στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και της συμμετοχής μου ως ιατρός στους προγραμματισμένους από τον ΕΟΔΥ εμβολιασμούς. Το ίδρυμα είναι μία κλειστή προνοιακή δομή όπου προσφέρω τις υπηρεσίες μου από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και τώρα που μιλάμε.

Όλοι γνωρίζετε για ποιο ακριβώς θέμα αναμίχτηκε το όνομά μου κι έχω μιλήσει εκτεταμένα πολλές φορές στα κανάλια και τα ραδιόφωνα στα οποία αναγκάστηκα να βγω και να εξηγήσω με κάθε λεπτομέρεια τις πτυχές αυτής της ιστορίας, μετά την πρωτοβουλία του κ. Ζέρβα να με παραπέμψει στη δημοτική ομάδα με το ερώτημα της διαγραφής και της έκπτωσης από το αξίωμα του Προέδρου του ΔΣ όπερ και εγένετο.

Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να κουράζω το Σώμα εκ νέου εξιστορώντας τα γεγονότα. Θα μείνω αυστηρά στο θέμα «ηθικής τάξης» που επικαλέστηκε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Ζέρβας προκειμένου να ζητήσει την παραίτησή μου, εμπλέκοντας το όνομά μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της οικογένειάς μου σε ένα «σκάνδαλο» εμβολιασμών, σύμφωνα με εκείνον (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΕΛΙΚΑ), που αφορούσε άλλο ίδρυμα από αυτό στο οποίο εργάζομαι και άλλη ημερομηνία από αυτήν που εγώ εργαζόμουν εκεί. Βασισμένος σε ένα αδιασταύρωτο δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας της 25/2/21 εξέδωσε δελτίο τύπου χωρίς να ρωτήσει να μάθει τι συνέβη και χωρίς να ξέρει την ισχύουσα νομοθεσία ή τις εγκυκλίους για τους εμβολιασμούς.

Επικοινώνησε μαζί μου και απαίτησε την παραίτησή μου αρνούμενος να δεχτεί εξηγήσεις και να μου αφιερώσει ένα 10λεπτο προσωπικής επαφής μαζί του και συζήτησης, πράγμα που έκαναν όλα τα μεγάλα κανάλια διαθέτοντας πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο στη διάθεσή μου για να ακούσουν την άποψή μου. Ο Δήμαρχος της πόλης όμως δεν διέθεσε καθόλου χρόνο στον πρώτο σε σταυρούς εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του που 1,5 χρόνο μόνο στήριξη του παρείχε. Στη συνέχεια έσπευσε να ενημερώσει τα ΜΜΕ και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.  

Η ταχύτητα με την οποία ενήργησε, η σπουδή με την οποία απαίτησε την παραίτησή  μου  και η άρνησή του να με περιμένει να γυρίσω από την Αθήνα και να του εξηγήσω πράγματα που ΔΕΝ ήταν σε θέση να γνωρίζει αφενός  ως μη υγειονομικός και αφετέρου ως μη έχων εργασία με τους εμβολιασμούς, με βάζει σε πολλές σκέψεις περί ικανοποιήσεως προσωπικών και πολιτικών φιλοδοξιών. Δείχνει άνθρωπο που δεν σταματάει πουθενά προκειμένου να επιτελεστούν οι προσωπικοί του φιλόδοξοι πολιτικοί στόχοι.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Δεν διέπραξα τίποτα παράνομο και τίποτα ανήθικο. Έκανα απλώς το καθήκον μου πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη και πλήρως εναρμονισμένος στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ (από την αρχή της πανδημίας) φρόντισα μαζί με τους συναδέλφους ιατρούς του ιδρύματος να ΜΗΝ πεταχτούν πολύτιμα εμβόλια Αν σε μερικούς από εσάς η πράξη μου φάνηκε ως προϊόν πολιτικής απειρίας και ότι έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός διότι είμαι δημόσιο πρόσωπο ή όπως μου είπε ο δήμαρχος στο τηλέφωνο ή κάποιος συνάδελφος στη δημοτική ομάδα (και ντρέπομαι γι αυτούς τους τελευταίους) «να τα πετούσες τα εμβόλια» , σας βεβαιώνω ότι το πολιτικό στοιχείο είναι πολύ έντονο μέσα σε αυτήν μου την ενέργεια.

Καθοδηγούμενος μόνο από το ιατρικό μου ένστικτο και την προσήλωση μου στην εθνική προσπάθεια για την επιτυχία των εμβολιασμών επέλεξα άτομο του οικογενειακού μου περιβάλλοντος μεγάλης ηλικίας, με προγραμματισμένο ραντεβού και γνωστό σε μένα ιατρικό ιστορικό προκειμένου να σωθεί ένα εμβόλιο για να το κάνει κάποιος άλλος αργότερα ώστε συγχρόνως να ΜΗΝ κατηγορηθώ ότι έφερα κόσμο να εμβολιαστεί για να μαζέψω ψήφους. Οι ιστορίες του κ. Ζέρβα να φωνάξω δημοτικούς αστυνομικούς ή εργαζόμενους στην καθαριότητα αγνώστου ιατρικού ιστορικού και όχι συγγενικό μου πρόσωπα στο στενό περιθώριο της μισής ώρας είναι κάτι παραπάνω από αστεία δικαιολογία για την έλλειψη βασικών γνώσεών που ΔΕΝ έχει στο θέμα των εμβολιασμών γενικά και του περιστατικού ειδικότερα. Η διπλή αυτή ιδιότητα που έχω, βλέπετε, μπερδεύει όσους δεν είναι γιατροί.

Κι ο κ. Ζαριανόπουλος μίλησε πριν για πολιτική απειρία. Είπε και κάτι άλλο. Για εμπορία εμβολίων σε άλλες χώρες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο έντονα πολιτική, εκτός φυσικά από ιατρική, ήταν η ενέργειά μου αυτή. Χρησιμοποίησα καταδικασμένα εμβόλια χωρίς προσωπικό όφελος αλλά εκ των υστέρων όπως αποδείχτηκε μόνο ζημία. Κι εγώ να μην ήμουν εκεί οι άλλοι συνάδελφοι θα έκαναν, όπως και έκαναν το ίδιο. Εγώ έχω ξεκαθαρισμένες πολύ καλά μέσα μου αυτές τις δύο ιδιότητες. Δεν θα απεμπολούσα ποτέ την ιατρική ιδιότητα σε βάρος της πολιτικής.

Ο κ. Ζέρβας δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά. Η ιατρική κ. Ζέρβα, όπως και η πολιτική πηγάζει από τον άνθρωπο και απευθύνεται στον άνθρωπο. Η μικροπολιτική πηγάζει από τους πολιτικάντηδες και απευθύνεται σε εύπιστους ή απογοητευμένους ή κουρασμένους από την πανδημία ανθρώπους που διψάν για ένα σκάνδαλο. Το ανακαλύψατε και το προσφέρατε αδιαφορώντας για την αλήθεια και το κακό που θα προκαλούσατε συγχρόνως στην εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας. Δημιουργήσατε αμφιβολίες για τους υγειονομικούς, για τους γιατρούς που ένα χρόνο τώρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς πολλές φορές τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα και τις υποδομές, αγωνίζονται κατά του Covid19, δώσατε στη δημοσιότητα προσωπικά δεδομένα εμβολιασμένων και το σημαντικότερο κλείνετε ακόμα και σήμερα τα μάτια σας και τα αυτιά σας στην πραγματικότητα. Δεν βλέπετε και δεν ακούτε ότι δεν παρακάμφθηκε η σειρά κανενός και δεν εκλάπη κανενός εμβόλιο για να το κάνει άλλος. Πήραμε κυριολεκτικά από τα σκουπίδια τα εμβόλια και τα κάναμε όπου μπορούσαμε με τελευταία επιλογή μας τα συγγενικά μας πρόσωπα, όλοι οι γιατροί και όχι μόνο εγώ.

Και παρόλα αυτά, πετάχθηκαν και 8 εμβόλια με επίσημο πρωτόκολλο καταστροφής από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ήρθε στο ίδρυμα στις 25/1/2021 χωρίς να έχει στη διάθεσή του εναλλακτικές λίστες επειδή δεν προβλεπόταν ΤΟΤΕ για τα κινητά συνεργεία εμβολιασμών που πάνε σε κλειστές προνοιακές δομές. Διαβάστε, έστω και τώρα τις εγκυκλίους εμβολιασμών κ. Ζέρβα. Έχετε πλήρη άγνοια και είστε δυστυχώς αμετανόητος και κατ’ εμέ και επικίνδυνος, διότι επαναλαμβάνετε την ίδια άποψη ακόμα και σήμερα που έχω εξηγήσει λεπτομερώς τι συνέβη αλλά έχουν συμβεί και άλλα γεγονότα όπως στην Αθήνα στην περίοδο της κακοκαιρίας που εκλήθησαν από τους γιατρούς συγγενείς και φίλοι να εμβολιαστούν επειδή έμειναν αδιάθετα εμβόλια. Κανείς δεν τους κατηγόρησε και κανείς δεν τους διέσυρε. Εκείνοι όμως δεν ήταν Πρόεδροι ΔΣ και προβεβλημένα στελέχη της διοίκησής σας. Ούτε τους ήξερε κανείς. Ούτε ήταν ωραία και καυτή είδηση για τα ΜΜΕ.

Αν είχαμε σαν εσάς άλλους 10 δημάρχους στη χώρα, που με τόση ευκολία θα πετούσαν τα εμβόλια για να μην πληγεί η εικόνα τους και τσαλακωθεί το πολιτικό τους μέλλον, δεν θα μας έμενε κανένα εμβόλιο. Εσείς το είπατε χτες στο ραδιόφωνο, στο METROPOLIS, ότι όπως ο Μέγας Αλέξανδρος πέταξε το νερό και δεν το ήπιε επειδή δεν ήπιαν οι στρατιώτες του έτσι έπρεπε να γίνει με τα εμβόλια.

Δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα κ. Ζέρβα. Στις 13/4 κάνω την πρώτη δόση (και απαντώ έτσι και στην κ. Χρυσίδου που σε άρθρο της στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την προηγούμενη Κυριακή αναφέρει ότι εμβολιάστηκα). Θυμάμαι όμως πόσο επιμένατε στην αρχή των εμβολιασμών να εμβολιαστούν οι δήμαρχοι της χώρας κατά προτεραιότητα και μετά όταν αντιληφθήκατε ότι αυτό που λέγατε ήταν απαράδεκτο και αρχίσατε να το μαζεύετε. Εγώ σας χαρακτήρισα Λουδοβίκο με χιουμοριστική διάθεση χωρίς να θέλω να σας προσβάλλω, αλλά εσείς μόνος σας συγκρίνετε τον εαυτό σας με το Μέγα Αλέξανδρο. Τι να πω;…

 

Κύριε Ζέρβα,

ενημερώνω εσάς και το  αξιότιμο Σώμα ότι δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου ή εναντίον των συναδέλφων μου ιατρών στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για το ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων» στις 25/1/2021. Δεν ασχολήθηκε κανείς. Υπάρχει, όπως ενημερώθηκα μια αναφορά στο άλλο ίδρυμα και για άλλη ημερομηνία. Αντιθέτως, υπάρχουν οι ανακοινώσεις των επιστημονικών πνευμονολογικών εταιρειών όλης της χώρας, ονομαστικά για μένα, σχετικά με το ιατρικό ήθος και την ευθύνη μου εκείνη την ώρα. Ήθος που εσείς τόσο εύκολα αμφισβητήσατε και μηδενίσατε λες και είχατε κάποιον απέναντι σας που δεν το έχει αποδείξει στο πλάι σας τόσο καιρό τώρα.

Επιπλέον, η αρμόδια υφυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΙΣ και ο πρόεδρος του ΙΣΘ έχουν προβεί σε δηλώσεις στα κανάλια. Για να μην αναφέρω το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη που σε πρόσφατες δηλώσεις του συνεχάρη τους ιατρούς της Αθήνας που εμβολίασαν συγγενείς και φίλους προκειμένου να μην πεταχτούν αδιάθετα εμβόλια. Αυτή είναι συμπεριφορά δημάρχου που κατανοεί την εθνική εμβολιαστική προσπάθεια και συμμετέχει στο χτίσιμο της ανοσίας της αγέλης, και όχι η δικιά σας που θα πετούσατε τα εμβόλια χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εσείς κ. Ζέρβα ως τι κρίνατε το ήθος και την ιατρική μου επιστημονική υπόσταση; Ήρθα εγώ ποτέ να σας κρίνω για τις μελέτες  που ετοιμάζετε; Θα ήταν θράσος από μέρους μου να κολυμπήσω σε άγνωστα νερά. Τουλάχιστον θα ρωτούσα. Θα ενημερωνόμουν. Θα περίμενα. Εσείς, με διασύρατε, με ρίξατε στον κανιβαλισμό των ΜΜΕ και στην κρίση των πάντων, σχετικών και ασχέτων, χωρίς να προλάβω να αρθρώσω λέξη. Πολύ αυστηρός εισαγγελέας είστε κ. Ζέρβα. Αυτή η μύγα που δεν σηκώνετε στο σπαθί σας είναι πολύ περίεργη. Έχει ένα κριτήριο για την ηθική που είναι a la carte.  

K. Ζέρβα, η προσπάθειά σας να με σπιλώσετε για να με ξεφορτωθείτε από το δρόμο, που κάποιοι σας έπεισαν ότι θα με συναντούσατε καθώς ανεβαίνατε τα σκαλοπάτια της πολιτικής, έπεσε στο κενό. Η κοινή γνώμη δεν πιστεύει το αφήγημά σας ότι είστε άτεγκτος και δράτε αστραπιαία προκειμένου να διαλύσετε νέφη ηθικής τάξης, διότι έχει πειστεί ότι αυτά τα νέφη τα δημιουργείτε εσείς όταν θέλετε να πετάξετε σαν στυμμένες λεμονόκουπες (ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ) συνεργάτες σας που δεν σας χρειάζονται πια. Το ίδιο κάνατε και με τα 100 και πλέον στελέχη της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» όταν εκλεγήκατε Δήμαρχος και δεν τα χρειαζόσασταν πια. Και αυτά που μείνανε τα υποχρεώσατε να με καταψηφίσουν στη δημοτική ομάδα και να με οδηγήσουν εκτός παράταξης χωρίς να ακούσουν τι είχα να πω. Έχουν βέβαια τις δικές τους ευθύνες.

Κ. Ζέρβα, θα κλείσω την τοποθέτησή μου λέγοντας ότι με τιμήσατε με τη θέση του Προέδρου του ΔΣ κι εγώ με τη σειρά μου τίμησα το θεσμικό μου ρόλο. Οι πολιτικές σας όμως φιλοδοξίες σας οδήγησαν να με διασύρετε χωρίς στοιχεία, με μια ιστορία που εσείς σκαρφιστήκατε και πυροδοτήσατε, πληγώνοντας το θεσμό, και όχι το Δρόσο Τσαβλή, πληγώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Κύριοι συνάδελφοι η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Όπως και το Νοέμβριο έτσι και τώρα έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του υπουργείου για να βοηθήσω όπου με χρειαστεί στην Αττική ή όπου αλλού. Μεθαύριο θα γίνουν πάλι εμβολιασμοί στο Ίδρυμα. Παλι θα ερθει το κινητό συνεργειο του ΕΟΔΥ χωρίς  δεύτερες λίστες. Σας προσκαλώ να έρθετε κ. Ζέρβα και να πετάξετε εσεις τα εμβόλια που θα περισσέψουν. Εσείς να κοιτάξετε τους πολίτες στα μάτια και να πείτε τα πετάω γιατι αν τα κάνω σε κοντινα μου πρόσωπα, αντι να τα πετάξω, θα κατηγορηθω. Αν δεν μπορεσετε να το κανετε κ. Ζερβα, τοτε φωναξτε εμενα ξανακανω ότι εκανα. Να εμβολιασω οποιονδήποτε θελει και μπορεί συμφωνα με το αρθρο 52 του κωδικα εμβολιασμων. Θα το ξαναεκανα 1000 φορες αρκει να σωθεί εστω κι ένα εμβολιο.

κ. Ζέρβα σας αφιερώνω ένα δίστιχο του αγαπημένου ποιητή όλων μας Ντίνου Χριστιανόπουλου: « Προσπαθήσατε να με θάψετε πολλές φορές αλλά ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος».

Καληνύχτα σας κ. Ζέρβα…

You might be interested in …