Home

Συνέντευξη υπ. Δημάρχου Δρόσου Τσαβλή στην Αναστασία Καρυπίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ραδιόφωνο 104,9

Είμαστε υπέρ της νουθεσίας και κατά των προστίμων, τόνισε ο Δρόσος Τσαβλής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στην Αναστασία Καρυπίδου και στο Πρακτορείο FM 104.9 του ΑΠΕ/ΜΠΕ. Ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς» επεσήμανε την αναγκαιότητα της καταγραφής των προβλημάτων μέσω των επαφών αφενός με τους θεσμοθετημένους φορείς και αφετέρου με τους πολίτες. Στιγμάτισε το ανθυγιεινό και αντιαισθητικό πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη, πρόβλημα του οποίου η λύση φαντάζει βουνό για μια αναποτελεσματική διοίκηση, αλλά αντιμετωπίζεται αν υπάρχει χρηστή διαχείριση. Παράλληλα, σημείωσε τις υποψίες του σχετικά με την περίπτωση να αναθέσει η διοίκηση την τελευταία στιγμή, για ψηφοθηρικούς λόγους, την καθαριότητα σε ιδιώτη, «καπελώνοντας» έτσι τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Τσαβλή, στην απόλυτη έλλειψη νομιμότητας που κυριαρχεί στην πόλη, αλλά και στο κυκλοφοριακό χάος. Μάλιστα έδωσε το στίγμα για μια τουριστική ανάπτυξη με πρόγραμμα και σχέδιο.

Υποστήριξε τη νουθεσία αντί της υποβολής προστίμων για τη βελτίωση των πραγμάτων στην πόλη διότι «για να σεβαστεί τον χώρο ο πολίτης, πρέπει ο δήμος να έχει φροντίσει ώστε ο χώρος να σέβεται τον πολίτη».

Τόνισε πως δεν μετάνιωσε ποτέ, από το 2002 που ασχολείται με τα κοινά, για την ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση και υπενθύμισε πως τα χρίσματα είναι για ιππότες και όχι για Δημάρχους. Άρα στην αυτοδιοίκηση τα κόμματα πρέπει να μην αναμειγνύονται. Τόνισε, τέλος, πως η Θεσσαλονίκη έχει αποδείξει στο παρελθόν πως αλλιώς σκέφτεται και ψηφίζει για κυβέρνηση και αλλιώς για δήμαρχο, πράγμα που δηλώνει πολιτική ωριμότητα.