Για Εμένα

Δρόσος Τσαβλής Ιατρός Πνευμονολόγος MD, MSc, PhD

Γεννημένος το 1971 στην περιοχή της Ανάληψης, γιος του Αριστείδη Τσαβλή, Υποστρατήγου της ΕΛΑΣ και της Στέλλας Καραβασίλη Καθηγήτριας Φιλολόγου. Παντρεμένος με την Παιδίατρο Άννα Τζουμάκα (του Νικολάου, αειμνήστου Θεολόγου – διευθυντού του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης) με την οποία απέκτησε 3 παιδιά.

Απόφοιτος του 87ου Δημοτικού, του 1ου Προτύπου Γυμνασίου και του 8ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» και μετεκπαιδεύθηκε στο σοβαρό αλλεργικό βρογχικό άσθμα και στην απευαισθητοποίηση-ανοσοθεραπεία πνευμονικών αλλεργικών νόσων στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Sainte Marguerite στη Μασσαλία της Γαλλίας. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ στον Τομέα Φυσιολογίας – Φαρμακολογίας και Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής της πόλης μας. Είναι κάτοχος 3 Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών. Στην «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και τις Επιστήμες Υγείας», στην «Ιατρική του Ύπνου» και στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας». Φοιτά στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Τουρκικά. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής ή συγγραφέας σε μεγάλο αριθμό προφορικών ή αναρτημένων ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Εργάστηκε ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκοχωρίου του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Ανοσολογικό Εργαστήριο του ΓΝΘ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ». Εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός Πνευμονολογίας, στην Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ στο ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ». Εργάστηκε για 15 χρόνια στο δυναμικό της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Εργάστηκε ως εκπαιδευτής στους διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ως επιστημονικός υπεύθυνος της κοινωνικής δομής «ΘΑΛΠΩΡΗ – Βοήθεια στο Σπίτι». Εργάστηκε επίσης και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον ΕΟΠΥΥ Γιαννιτσών Πέλλας. Σήμερα, εργάζεται διατηρώντας ιδιωτικό Ιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και ιδιωτικό Ιατρείο στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας.

Είναι μέλος της Ελληνικής (ΕΠΕ), Ευρωπαϊκής (ERS) και Αμερικανικής (ATS) Πνευμονολογικής Εταιρίας, μέλος της Εταιρίας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος Βορείου Ελλάδος, μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-παράρτημα Θεσσαλονίκης, μέλος της Ένωσης Ρουμελιωτών Βορείου Ελλάδος, αιρετό μέλος του ΔΣ του Σωματείου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» για την προώθηση της Ελληνικής Παιδείας και Γραμματείας στην Κένυα, μέλος του Συλλόγου Φίλων του ΓΝΘ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» (Η Αντηρίδα) και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Διοργανώνει και πραγματοποιεί, εθελοντικά, πληθώρα λειτουργικών ελέγχων της αναπνευστικής λειτουργίας καθώς και ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με τα αναπνευστικά νοσήματα και τη διακοπή καπνίσματος σε σχολεία και ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Ελλάδα και σε χώρες της Αφρικής.

Έγινε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2006 και ως το 2010 ήταν Πρόεδρος της επιτροπής Υγείας, Καθαριότητας, και Αγωγής του Καταναλωτή, Πρόεδρος 5 Σχολικών Επιτροπών και μέλος των επιτροπών Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού. Σήμερα είναι μέλος της επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως στρατιώτης υγειονομικού – Ιατρός άνευ ειδικότητας (ΥΙ) σε μονάδες της Άρτας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης.

 

Scroll to Top