Home

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι

Λέξεις: Μιχάλης Τρεμόπουλος

Η αναπάντεχη για τους πολλούς «καρατόμηση» των δύο στελεχών της διοίκησης Ζέρβα έχει σαφώς επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιον αγώνα υπέρ της ηθικής και της χρηστής διοίκησης. Ο δημοκρατικός τρόπος που χειρίζεται τη λειτουργία του οργάνου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Δρόσος Τσαβλής και η εκτίμηση που απολαμβάνει από την αντιπολίτευση, είναι φανερό ότι ενοχλούν κάποια στελέχη της διοίκησης Ζέρβα, τα οποία ανησυχούν και επιδιώκουν να καθαρίσουν το τοπίο ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος επιδιώκει να προσφέρει υπηρεσίες εντασσόμενος στην προσπάθεια επικοινωνιακού λίφτινγκ της κυβέρνησης για να ανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα μετά το τραύμα από την υπόθεση Λιγνάδη. Επιπλέον, η εικόνα του συνωστισμού για τα εμβόλια ευνοεί το πλασάρισμά τους, σε απομίμηση του ιστορικού ανέκδοτου με τις πατάτες του Καποδίστρια. Και γι’ αυτό δεν διστάζουν να πετάξουν στην αρένα τον κ. Τσαβλή, εγνωσμένου ήθους και υπευθυνότητας γιατρό, που επιδίωξε να διατεθούν άμεσα εμβόλια πριν λήξουν και πεταχτούν, χωρίς να εμβολιαστεί ο ίδιος. Παρόλα αυτά, παραμένουν τα ζητήματα που στοιχειώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ και όσους σφάζονται στην ποδιά της:

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη διατηρείται στη θέση της, ώστε να ολοκληρώσει το «έργο» της, όπως η απόσπαση των αρχαίων από τη στάση του μετρό στη Βενιζέλου. Τα στελέχη του κλίματος Ψωμιάδη και το βαθύ κράτος της πόλης εξακολουθούν να χειρίζονται κρίσιμους τομείς της διοίκησης Ζέρβας, όπως η Γενική Γραμματεία του Δήμου και τα δημοτικά ΜΜΕ. ΤV100 και του FM100 συνεχίζουν τον αντιδημοκρατικό και παράνομο αποκλεισμό της αντιπολίτευσης στον Δήμο, την καρατόμηση αρχισυντακτών και την καταπάτηση των αρχών του ΕΣΡ. Συνεχίζεται το καθεστώς της εξυπηρέτησης των ημετέρων, της προώθησης των αρεστών υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, των αδικαιολόγητων μετακινήσεων άλλων από υπηρεσία σε υπηρεσία και της απροκάλυπτης εξουδετέρωση άξιων στελεχών.

Και αναρωτιόμαστε: Όταν ο νέος Οργανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης πέρασε πριν λίγο καιρό με ισχνή πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν οι «μεταγραφές» από άλλες παρατάξεις έχουν στερέψει, όταν άλλα μέλη της πλειοψηφίας «βράζουν» από τις μεθοδεύσεις της διοίκησης Ζέρβα, όταν οι αδελφοί Ψωμιάδη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, έχει την πολυτέλεια ο Δήμαρχος να εξουδετερώνει άλλα δύο στελέχη; Μόνο αυτοκαταστροφικά συναισθήματα μικροψυχίας και μνησικακίας μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση.

Αλλά είναι γνωστό ότι «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»… Εκτός και αν εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση της κυβέρνησης, που θα μετατρέπει σε πλειοψηφίες τις μειοψηφίες του 17%.

*Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, πρώην ευρωβουλευτής, ιδρυτικό μέλος των Πράσινων

Read more at: https://parallaximag.gr/parallax-view/morainei-kyrios-on-vouletai-apolesai

You might be interested in …