Home

«Όλοι Εμείς», σήμερα 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, αγαπάμε την πόλη μας, τη φροντίζουμε και καθαρίζουμε τις γειτονιές της

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Όλοι Εμείς» , Δρόσος Τσαβλής μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τιμούν τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Ο κος Τσαβλής δηλώνει συγκεκριμένα: «Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος σήμερα. Όλοι εμείς αγαπάμε την πόλη μας τη φροντίζουμε και καθαρίζουμε τις γειτονιές της. Για εμάς και τους επισκέπτες της».

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, αγαπάμε την πόλη μας, τη φροντίζουμε και καθαρίζουμε τις γειτονιές της

Ο κος Τσαβλής μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Απόστολο Ανθόπουλο, Κατερίνα Αποστολίδου, Αναστασία Αργυροπούλου, Ίωνα Λαδόπουλο, Ιορδάνη Λαδόπουλο (Ντάνη), Δημήτρη Πράπα, Γκρασιέλα Σαμαρινοπούλου εξοπλισμένοι με γάντια, σακούλες κι όλα τα απαραίτητα, ανέβηκαν στην Πορτάρα και στο Πάρκο Πλατείας Στεργίου Πολυδώρου κι έκαναν το… καθήκον τους ως πολίτες. Φρόντισαν το πάρκο καθαρίζοντάς το.  

Ειδικά φέτος στη συμπλήρωση 50 ετών της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος το θέμα της ημέρας είναι «Λύσεις στην Πλαστική Μόλυνση», στη μάχη κατά του Πλαστικού καθώς ετησίως παράγονται 400 εκατομμύρια τόνοι, οι μισοί εκ των οποίων είναι πλαστικά μιας χρήσης… Κι από αυτά, μόλις το 10% ανακυκλώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Το ακόμη χειρότερο… υπολογίζεται πως 19-23 εκατομμύρια τόνοι, όσο ζυγίζουν… 2.200 Πύργοι του Άιφελ, καταλήγουν σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσες.  

Για αυτό «’Ολοι Εμείς» υπενθυμίζουμε: Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα. 

• Περιβάλλον και φύση δεν είναι έννοιες ταυτόσημες. Το πρώτο αφορά τον αστικό χώρο (ανθρωπογενές περιβάλλον), ενώ η φύση βρίσκεται έξω από την ορθολογική και τεχνική δραστηριότητα του ανθρώπου (φυσικό περιβάλλον)

• Η προστασία του περιβάλλοντος είναι η πιο σύγχρονη απαίτηση. Είναι η επιτακτική ανάγκη για ένα περιβάλλον υγιεινό και οικολογικά ισόρροπο, το οποίο δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου, αλλά του επιτρέπει να διατηρήσει τη θέση του, την ισορροπία του και τη βιώσιμη ανάπτυξή του. 

• Στη Θεσσαλονίκη, τόσο το ανθρωπογενές όσο και το φυσικό περιβάλλον βγάζουν κραυγή αγωνίας. Οι προσπάθειες όλων μας αλλά και καθενός προσωπικά θα πρέπει να στραφούν σε δράσεις και λήψη μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην πόλη μας, με οργανωμένο σχέδιο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και τις επόμενες γενιές. 

You might be interested in …