Home

«Όλοι Εμείς» ευχόμαστε στον Ερυθρό Σταυρό να μακροημερεύσει και να συνεχίζει να προσφέρει στην κοινωνία

Συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κο Δρόσο Τσαβλή, τη Διευθύντρια του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ερυθρού Σταυρού κα Δέσποινα Φιλιππιδάκη στην ελληνική γενέθλια μέρα της παγκόσμιας ανθρωπιστικής οργάνωσης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής με αφορμή τη γενέθλια ημέρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (10 Ιουνίου 1877) μαζί και με υποψήφιους της παράταξης «Όλοι Εμείς» συναντήθηκαν με την κα Δέσποινα Φιλιππιδάκη, τη διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης και συζήτησαν πιθανές συνεργασίες ανάμεσα στη δημοτική αρχή και το Περιφερειακό Τμήμα.  

Παράλληλα η κυρία Φιλιππιδάκη και ο κος Τσαβλής με την ιδιότητα του γιατρού πνευμονολόγου έθεσαν επί τάπητος και τη δέσμευση του υποψήφιου δημάρχου για τη λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων σε κάθε κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Εξάλλου, είναι γνωστό πως το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής ιδρύθηκε πριν 146 χρόνια κι έκτοτε προσφέρει στην ελληνική κοινωνία με το Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτικής, με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών, με το  Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας, με τη λειτουργία νοσοκομείων. Ευαισθητοποιεί τους πολίτες σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς, περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, προάγει καλές πρακτικές σε θέματα ατομικής και δημόσιας υγείας. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί το Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης Προσφύγων για πρόσφυγες που διαβιούν στον αστικό ιστό. Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού είναι πάντα στην πρώτη γραμμή σε κάθε περίπτωση ανάγκης – από σεισμό σε εμπόλεμη κατάσταση, από παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες μέχρι την προστασία αιχμαλώτων πολέμου. 

Στη συνάντηση με την κα Φιλιππιδάκη τον κο Τσαβλή συνόδευσαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Νατάσα  Αδάμου, Κατερίνα Αποστολίδου, Δημήτρης Δάφτσιος, Ιορδάνης Λαδόπουλος, Ιωάννα Σπανού. Μαζί τους ήταν και ο Βαγγέλης Γκότσης.  

You might be interested in …