Home

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής: Αποτέλεσμα μιας ανάλγητης διοίκησης οι πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βίωσαν όσοι συμμετείχαν χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στηλιτεύει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής. Σημειώνει ότι πρόκειται για γεγονότα αδιανόητα για τα έδρανα του κεντρικού Δήμου της πόλης, τα οποία δυστυχώς εδράζουν σε μια ανάλγητη, αδιάλλακτη κι ναρκισσιστική διοίκηση.

Ο κος Τσαβλής αναφέρθηκε στην «ομηρία» ουσιαστικά του Δημοτικού Συμβουλίου από  ομάδα εργαζομένων του Δήμου, η οποία ζητούσε το αυτονόητο: να συζητηθεί η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, διεκδικώντας ουσιαστικά να τους δοθούν μέσα και διασφάλιση για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι εργαζόμενοι μίλησαν για τα δεκάδες ατυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, για την αύξηση που καταγράφεται σε αυτά λόγω ακριβώς της έλλειψης μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως από τύχη δεν έχουν θρηνήσει θύματα, όπως δυστυχώς έχει συμβεί σε άλλους δήμους της Ελλάδας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε μάλιστα, πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Δήμου του είχαν επισημάνει τις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας τόσο στη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στην πρόσφατη συνάντηση μαζί τους πριν λίγο καιρό.

Ο κος Τσαβλής τονίζει ότι όσο πίσω στον χρόνο κι αν πήγε, δεν μπόρεσε να βρει μια δημοτική αρχή τόσο άκαμπτη στις θέσεις της και μάλιστα για ένα θέμα που ήταν στο χέρι του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου να επιλυθεί, με την απλή αποδοχή να ακούσει τουλάχιστον τα αιτήματα των εργαζομένων. Αναφέρει ότι πρόκειται για μια αδικαιολόγητη  αναλγησία της διοίκησης να σταθεί δίπλα τους, με εμφανή την πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης, διάθεσης συνεργασίας και προσπάθειας εποικοδομητικής επίλυσης των διαφορών σε ένα θέμα χρονίζον, υπαρκτό και κυρίως ασφαλείας.

Κλείνοντας, ο κος Τσαβλής δεσμεύτηκε πως θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων αναζητώντας από κοινού λύσεις στα προβλήματά τους, ώστε η νέα διοίκηση να διαχειρίζεται κρίσεις προτού φτάσουν στο απροχώρητο, δηλαδή προτού οδηγήσει τους εργαζομένους σε «κατάληψη» του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να  εισακουστούν. 

You might be interested in …