Τη συμμετοχή τους στους παράτυπους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στα ιδρύματα «Άγιος Παντελεήμων» και «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη «πλήρωσαν» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, και η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr.

Ειδικότερα πριν από λίγο η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι με απόφαση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, για «λόγους ηθικής τάξης», απομακρύνθηκε από τη θέση της η αντιδήμαρχος και ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ.

Πηγές του makthes.gr αναφέρουν ότι η Δ. Ακριτίδου ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν κατά του νέου κορονοϊού στον «Άγιο Παντελεήμονα», παίρνοντας τη σειρά ανθρώπων με χρόνια νοσήματα οι οποίοι περιθάλπονται στην εν λόγω δομή.

Παρομοίως, ο κ. Τσαβλής ο οποίος ως πνευμονολόγος εργάζεται στον «Άγιο Παντελεήμονα» παραβίασε τη σειρά για να εμβολιαστούν συγγενικά του πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τυπικά ο κ. Τσαβλής δεν αποτελεί παρελθόν, καθώς από τη μία αρνήθηκε να καταθέσει την παραίτησή του όταν του το ζήτησε ο κ. Ζέρβας και από την άλλη ως πρόεδρος του Δ.Σ. πρέπει να παραιτηθεί ενώπιον του Σώματος, δεδομένου ότι ο πρόεδρος δεν ορίζεται από τον δήμαρχο, αλλά από το Σώμα.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κ. Ακριτίδου αποπέμφθηκε, διότι και εκείνη αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά το σχετικό αίτημα του δημάρχου Θεσσαλονίκη.

Το makthes.gr πληροφορήθηκε ότι σήμερα, Παρασκευή περίπου στις 17:00, ο κ. Τσαβλής θα λάβει θέση για το ζήτημα με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό μαζί με την κ. Ακριτίδου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τους κ.κ. Τσαβλή και Ακριτίδου, ούτε διευκρινίσεις από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

 

https://www.makthes.gr/paraviasan-ti-seira-emvoliasmoy-kai-karatomithikan-tsavlis-kai-akritidoy-362286